Web Analytics Made Easy - Statcounter

ابعاد فرهنگی سوانح طبیعی و نیازهای معنوی آسیب دیدگان این رخدادها موضوعی است که می توان با پویش هایی همچون «مسجد؛ کانون مهر علوی» بیش از پیش مورد توجه قرار داد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، شبستان به تازگی و پس از وقوع زلزله سی سخت با راه اندازی پویشی رسانه ای «مسجد؛ کانون مهر علوی» در تلاش است تا رسالت خود را در آگاه سازی افکار عمومی و جلب توجه نهادهای مختلف به این رخداد به انجام برساند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

 

زلزله سی سخت همچون بسیاری از بلایای طبیعی در کشور ما، با آسیب به جان و مال مردم همراه بود. شاید در ابتدا به نظر برسد در این شرایط، تنها باید به نجات زلزله زدگان و وضعیت اسکان و تغذیه آن ها رسیدگی کرد اما با نگاهی دقیق تر نیازهای معنوی زلزله زدگان نیز خودنمایی می کند. به این معنا که مردان و زنانی که در اثر رخداد طبیعی دچار شوک از دست دادن عزیزان و ویرانی خانه هایشان شده اند، حالا برای عبور از این شرایط سخت بیش از هر زمان به امید نیاز دارند و این چیزی نیست که تنها با چادر و غذا تامین شود. از سوی دیگر در همه بلایای طبیعی کودکانی حضور دارند که بی خبر از همه جا خود را در میانه بحران می یابند و صدمات روحی را تجربه می کنند. به همین خاطر توجه به نیازهای معنوی مردم آسیب دیده باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد. موضوعی که سرویس فرهنگی خبرگزاری شبستان قصد دارد در قالب تولید گزارش و گفتگو با صاحبنظران عرصه فرهنگ و هنر بدان بپردازد. گفتگوی «پویش "مسجد؛ کانون مهر علوی" حرکتی انسانی، اخلاقی و ارزشمند است» از جمله مطالبی است که تاکنون در این زمینه منتشر شده است.

 

نکته جالب توجه این که روز گذشته شورای فرهنگ عمومی کشور نیز جلسه 754 خود را به همین موضوع اختصاص داد. جلسه ای که با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رییس سازمان مدیریت بحران کشور و جمعی از مدیران فرهنگی برگزار شد و ابعاد فرهنگی کمک رسانی به مناطق آسیب دیده در اثر بلایای طبیعی را مورد توجه قرار داد.

 

سیدعباس صالحی در این جلسه به سندی اشاره کرد که براساس مطالعات «پژوهشگاه سوانح طبیعی» تهیه شده و در آن به ابعاد فرهنگی اجتماعی سوانح طبیعی پرداخته شده است. وزیر ارشاد در این زمینه تاکید کرد: «باید فرهنگ توقعات مردم در موقعیت بحران، حین بحران، کمک‌های مردمی و آرامش در بحران را که جزء معضلات ستاد بحران کشور است را مدنظر قرار دهیم.»

 

آن چه صالحی بدان اشاره کرده در واقع موضوعاتی است که شاید تاکنون کمتر مورد توجه قرار گرفته یا حداقل به صورت سیستماتیک موضوعیت نیافته است. بر همین اساس می توان موضوع را به زیرشاخه هایی در مدیریت بحران سوانح طبیعی تقسیم کرد و به طور ویژه مورد بررسی قرار داد.

پایان پیام/14

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد کانون مهر علوی زلزله سی سخت پویش رسانه ای خبرگزاری شبستان کانون مهر علوی مورد توجه قرار ابعاد فرهنگی سوانح طبیعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۲۱۵۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز به کار نخستین مدرسه طرح ترافیک کشور در کرمانشاه

فرمانده انتظامی استان کرمانشاه از آغاز به کار نخستین مدرسه طرح ترافیک کشور با ابتکار پلیس کرمانشاه در مدرسه شهید بهشتی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، سردار مهدی حاجیان در مراسم آغاز به کار مدرسه طرح ترافیک کرمانشاه با ابراز خرسندی از ایجاد مدرسه طرح ترافیک کرمانشاه، اظهار کرد: موضوع ترافیک یک موضوع اجتماعی است که اگر فرهنگ آن را رعایت نکنیم با مشکلاتی روبه‌رو خواهیم شد.

وی افزود: فرهنگ ترافیک جزو آن دسته از مسائلی است که اگر از همان سنین ابتدایی آموزش‌های لازم در خصوص آن ارائه شود فرد در بزرگسالی می‌آموزد که در هر شرایطی ملزم به رعایت قوانین و دستورالعمل‌های مربوط به حوزه رانندگی است.

فرمانده انتظامی استان کرمانشاه با اشاره به فوت ۴۸۵ نفر در سوانح رانندگی سال گذشته در جاده‌های درون و برون‌شهری استان کرمانشاه، خاطرنشان کرد: در این حوادث بیش از ۵۱۰۰ نفر هم زخمی شدند.

حاجیان اضافه کرد: سال گذشته ۱۱ هزار و ۳۵۰ فقره تصادف خسارتی نیز در راه‌های درون و برون شهری کرمانشاه به وقوع پیوست تا جدی‌تر از همیشه به فکر رفع نواقص و کاهش سوانح رانندگی باشیم.

وی با اشاره به نقش بسیار مهم مردم، دانش آموزان و خانواده‌های آن‌ها برای کاهش سوانح رانندگی گفت: ایجاد مدرسه طرح ترافیکی و آموزش دانش آموزان کمک خواهد کرد که در سال‌های آتی شاهد کاهش معنادار تصادفات و در عین حال افزایش فرهنگ ترافیکی در استان باشیم.

فرمانده انتظامی استان کرمانشاه از همراهی اداره کل آموزش و پرورش و شهرداری برای کمک به پلیس در اجرای مدرسه طرح ترافیک قدردانی کرد و افزود: این اقدام حرکت جدیدی در سطح کشور محسوب می‌شود و نتایج آن باعث جلوگیری از بسیاری آسیب‌ها از جمله کاهش سوانح رانندگی خواهد شد.

کد خبر 751515

دیگر خبرها

  • آغاز به کار نخستین مدرسه طرح ترافیک کشور در کرمانشاه
  • ۵۰ مسجد کردستان میزبان جشن‌های عمومی دهه کرامت هستند
  • توجه به کمیت‌ها نباید جلوی توسعه کیفی آموزش را بگیرد
  • خسارت به ۳۵۰ خانواده در جریان بارش‌های اخیر
  • مردمی‌سازی منابع طبیعی با توجه به طبیعت، اقتصاد و امور اجتماعی
  • نمایشگاه کتاب تهران متعلق به جریان فرهنگ و ادب کشور است
  • در کنار همه مسایل اقتصادی به ابعاد فرهنگی فرزندآوری توجه شود
  • کارگاه آموزشی کارآفرینی و اشتغال «همت در مسجد» در بندرعباس برگزار شد
  • کانون‌های مساجد ظرفیت مؤثری برای غنی‌سازی اوقات فراغت هستند
  • فرهنگ سازی به زمان نیاز دارد